Beheer

Frequently Asked Question on Beheer

Hoe maak ik een concernlicentie aan?

Zie bijgaande handleiding Concernlicentie.
Categorie: Beheer

Bestaande berekening inlezen en opslaan onder andere naam?

Als u een bestaande berekening van een klant wilt inlezen, klikt u in de applicatie op de button ´Open bestaande berekening´. Selecteer de klant waarvoor u de berekening wilt ophalen en kies vervolgens de gewenste berekening van deze klant (bijvoorbeeld Berekening Eigen Beheer 2010). U krijgt nu de vraag of er een kopie van de berekening moet worden geopend of de originele berekening. Indien u uw bestaande berekening niet wilt overschrijven, kiest u voor kopie. U kunt nu in het veld “Berekening naam” in het tabblad Algemene gegevens de door u gewenste naam ingeven, bijvoorbeeld Berekening Eigen Beheer 2011.
Categorie: Beheer

Hoe kan ik in Word de lay-out van het DGA Pensioen Overzicht aanpassen?

De berekeningsrapporten worden in tabelvorm in Word gegenereerd. De weergave van de tekst in het Word-rapport is afhankelijk van de vragen die door u zijn beantwoord. Daarmee worden in het Word-document de gewenste tekstblokken weergegeven. Bovendien is ook het door u gekozen lettertype en de tekengrootte van invloed op de wijze waarop de tekst wordt weergegeven. Het kan daardoor voorkomen dat het lay-outtechnisch gewenst is een bepaalde kopregel op een volgende pagina te laten beginnen. Door in Word in het menu de functie voor alineamarkeringen en verborgen symbolen aan te zetten, wordt zichtbaar waar de tabellen beginnen en eindigen. Als u vervolgens tussen de tabelregels met de cursor voor bovenvermeld teken gaat staan, kunt u met de toetscombinatie Ctrl Enter op de door u gewenste positie een pagina-einde invoegen. Vanaf dat punt wordt de onderstaande tekst naar de volgende pagina verplaatst. Deze handeling kunt u herhalen, totdat u met betrekking tot de lay-out het gewenste resultaat heeft bereikt.
Categorie: Beheer

Mijn opgeslagen klantgegevens terugvinden

Als u klikt op de button “Open bestaande berekening” op de homepage verschijnt het scherm met al uw opgeslagen berekeningen. In het veld “Berekeningen voor de cliënt” kunt u kiezen van welke klant u de berekeningen wilt zien, door op de pulldown button te klikken. In de kolom achternaam kunt u de zoekfunctie gebruiken en zoeken door bijvoorbeeld de eerste letter(s) van de achternaam in te geven. Nadat u de gewenste klant heeft geselecteerd, verschijnen alle bij deze klant opgeslagen berekeningen in het scherm.
Categorie: Beheer

Aanmaken dossier

Alvorens u start met het maken van een (eerste) berekening, verdient het aanbeveling eerst een "klant" in te voeren. Berekeningen gemaakt voor deze klant worden vervolgens opslagen onder deze klantnaam. Klantbeheer kunt u vinden door op de button “Klanten” te klikken. Middels de blauwe knop met het groene plustekentje kunt u klanten toevoegen.
Categorie: Beheer

Dossierbeheer

Waar worden berekeningsdossiers opgeslagen? Alle gemaakte berekeningen (rapporten) kunt u, indien gewenst zelf opslaan. De dossiers zelf worden opgeslagen bij een modern cybercenter op de externe server (Schiphol-Rijk) van DSG. Deze server voldoet aan alle technische en security eisen. Eénmaal daags worden deze gegevens 's nachts gebackupd. Alleen personen binnen dezelfde kantoorvestiging hebben toegang tot deze dossiers. Indien gewenst kunt u deze dossiers ook anoniem opslaan, met een uniek dossiernummer als identificatie. Al uw rapporten (in pdf- of Wordformaat) kunt u lokaal opslaan op uw eigen pc of elders naar keuze.
Categorie: Beheer

Stuur uw vraag

Staat uw vraag er niet bij? Geef deze dan a.u.b. aan ons door!